MÁGNESTERÁPIA

MÁGNESTERÁPIA

Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Reguláció

Az egészséget többek között a testi és szellemi teljesítőképességgel lehet meghatározni, mely az egyes sejtek teljesítőképességén alapszik. Ennek megfelelően a betegséget bizonyos sejtek teljesítőképességének csökkenésével vagy hiányával lehetne jellemezni. Az érintett sejtfajtától és a teljesítőképesség csökkenésének mértékétől függően több vagy kevesebb tünet lép fel, melyek egy bizonyos betegségre utalnak.

Az élet az embert "tökéletesre" teremtette, az egészséghez szükséges valamennyi elemmel. Miért leszünk mégis betegek? Az egyik lényeges aspektus az ember energiastátusa.

A szervezetben történő valamennyi folyamathoz, a minden egyes sejtben önállóan termelődő, a rendeltetésszerű működést biztosító energiára van szükség.

Lehet, hogy az energiahiány felelős azért, hogy az önszabályzó és öngyógyító mechanizmusok már nem működnek megfelelően, s ezért csökken az ember teljesítménye, regeneráló képessége és kialakulnak a betegségek?

A krónikus oxigénhiány okai mindenek előtt a civilizált ember életmódjában keresendőek. Kialakulásának kedvez, illetve előidézőjének oka többek között a mozgáshiány, a fizikai stressz, felületes és gyors légzés, alultápláltság, fokozódó környezetszennyezés.

Ezen kíván segíteni az elektromágneses mező terápia, mely vezérlő szerepet tölt be, de nem szállítja szükségszerűen az élet és egészség fenntartásához szükséges energiát.

Eltekintve a strukturális tulajdonságoktól az effajta, alapvető fizikai törvényszerűségek alapján történő aktivizálások hatékonysága nagymértékben függ a töltések nagyságától, az abban részt vevő tömegek mozgásától, ezzel együtt pedig a beható elektromágneses mező intenzitásának időbeli menetétől.

A hagyományos mágneses mezőn alapuló terápiás eljárások a statikus (permanens mágnesek), ill. szinusz-, négyszög-, trapéz- és furészfog-formájú pulzáló mezők alkalmazására támaszkodnak. A fent említett alapvető igény egy a fiziológiás rendszer molekuláris adottságaira hangolódó, a döntő jelentőségű kölcsönhatások aktivizálásához szükséges jelforma azonban mindeközben messzemenőkig figyelmen kívül maradt, vagy a fizikailag-pszichikailag alig megvalósítható elképzelésekre korlátozódik. Az e probléma megoldásához vezető úton 1998-ban tettünk egy fontos lépést. Kifejlesztettük a különböző molekularendszereket a lehető legszelésesebb sávban aktivizáló, azaz a Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Reguláció-ra irányuló speciális stimulációs jelet - BEMER -, melynél minden egyes impulzus az ingerlési lehetőségek széles spektrumát tartalmazza.

Ezen forradalmi - időközben szabadalmaztatott - ötlet megvalósításával létrejött egy rendkívül egyszerűen kezelhető, ergonómikusan kialakított BEMER terápiás rendszer.

Ez a rendszer napjainkban vitathatatlanul éllovas szerepet tölt be az orvosi és klinikai gyakorlatban használt elektromágneses mezoterápiák között csakúgy, mint a rehabilitációban, az élsportban és az otthoni gyógyításban, ideértve a megelőző és a hagyományosan alkalmazott orvosi kezelési eljárásokat is.

METAMORF TECHNIKA

E módszer lényege a kéz és a lábfej masszírozása, hasonló fogások alkalmazásával, mint amilyeneket a reflexológia használ. Míg azonban a reflexológusok szerint a lábfej egyes zónái a különböző testrészekre hatnak, a metamorf technikát alkalmazó terapeuták azt vallják, hogy a lábfej bizonyos pontjain keresztül az érzelmeket lehet befolyásolni.

MCKENZIE-MÓDSZER

A McKenzie módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, melyet Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozott ki. Világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, a világ 40 országában alkalmazzák. Magyarországon általában a gyógytornászok munkaköréhez tartozik.

A módszer egy aktív mozgásterápiára (gyógytornára) épülő rendszer, mely hangsúlyozza a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat. Ezen gyakorlatokkal a beteg saját maga képes befolyásolni fájdalmát és a probléma kimenetelét. A beteg tehát nem passzív ?szenvedője? a kezeléseknek, hanem abban aktívan részt vesz. Ezt segítik az otthonra adott gyógytorna gyakorlatok, melyek könnyen elsajátíthatók, és ezt célozzák az ergonómiai tanácsok is. A kezelés fontos része a kiújuló fájdalmak megelőzése. E módszer szakszerű alkalmazásával gyakran a műtéti beavatkozás is elkerülhető.

Az első alkalmat egy alapos mozgásszervi vizsgálattal kezdi a terapeuta, mely meghatározza a fájdalom okát. Ennek keretében a beteg speciális mozdulatokat és testhelyzeteket ismétel, figyelve közben a fájdalomra gyakorolt hatást. Ennek alapján állítható össze a személyre szóló kezelési program.

MASSZÁZS TERÁPIÁK

MASSZÁZS TERÁPIÁK

A testi-lelki közérzet érintés segítségével történő javítása a legrégibb természetes gyógymódok közé tartozik. A masszázs feszessé teszi vagy ellazítja az izmokat, javítja a vérkeringést, valamint enyhíti számos megbetegedés tüneteit és panaszait. Aromaterápiával együtt alkalmazva jótékony hatása fokozható.

A bőr az öt fő érzékszerv egyike. A kínai orvoslásban ezt a tényt évezredek óta ismerik és hasznosítják. Kínában a masszázs annak a hagyományos gyógyítási rendszernek a része, amelybe az akupunktúra is tartozik. Az ókori görög és római orvosok eszköztárában is szerepelt, de a középkori Európában már nem alkalmazták. Kontinensünkön a masszázs a svéd Per Henrik Ling révén terjedt el újra és lett népszerű. A XIX. század elején ő fejlesztette ki a svédmasszázsként is ismert mozgásterápiát.

A XX. században a masszázs sokféle formáját fejlesztették ki. Némelyik Ling módszerein alapult, mások a kínai és japán technikákon. Mindegyikben közös, hogy az izmokra igen jó hatásúak - a merev, túlfeszített izmokat ellazítják, a petyhüdtek tónusát javítják. A masszázs a vér- és nyirokkeringést is nagymértékben serkenti, előnyei tehát az egész testen érezhetők.

A kínai természetgyógyászok szerint a masszázs az életerő, a csi áramlását segíti a testet behálózó meridiánokon keresztül, így szerintük sokféle megbetegedés kezelésére alkalmazható.

Ajánlott masszázshely: Prestige Med - Masszázs és BEMER terápia

MEDITÁCIÓ

MEDITÁCIÓ

A meditáció rendszerint olyan lelkiállapotra utal, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak. A cél a lelki béke, megnyugvás keresése. Ilyenkor sikerül a környezetből kikapcsolódni, úgyhogy pszichológiai szempontból az élményt akár megváltozott tudati állapotnak is lehetne nevezni.

Számos nagy vallásban gyakorolnak rituális meditációt, míg az előbbi meditáció nem jelent szükségképpen vallásos tevékenységet.

A meditáció jelenlét. Megszűnik minden az Itt és Most van. Nem csupán egy dologra koncentrál az ember, mert ezáltal megítéli az összes többit. Meditáció során kontemplálunk. Mindent érzékelünk. Amikor ezt megtanulja valaki akkor egy zajos piactéren tud a legjobban meditálni.