Makadámdióolaj

Macadamia ternifolia

Az Ausztráliában honos makadámdiófa terméséből előállított olaj sajátos összetételének köszönhetően kiváló bőrpuhító, bőrnedvesítő és a bőrgyulladások okozta bőrfeszülést csökkentő hatású. Különösen kedvező tulajdonsága, hogy az avasodás folyamatának hosszú ideig ellenáll, ezért eltarthatósága körülbelül kétszerese a többi, gyakran használt zsíros olajénak.

Rendkívül magas egyszeresen telítetlen zsírsavakban, A-, B-, és E- vitaminban és ásványi anyagokban (vas, foszfor, kalcium). Optimális zsírsavösszetételének köszönhetően csökkenti a vér koleszterinszintjét, valamint kiváló gyulladáscsökkentő.
A bőrápolás meghatározó szereplője: regenerálja a száraz, érzékeny és stresszes bőrt.

Élettani hatásai:

  • Nagyon magas arányban (63%) tartalmaz egyszeres telítetlen zsírsavakat.
  • Gazdag A, B és E - vitaminban
  • Valamint ásványi anyagokban: vasban, kalciumban és foszforban
  • Csökkenti a koleszterinszintet
  • Véd a szívinfarktus megelőzésében, koszorúér betegségektől

Szépségápolás:

  • Értékes szereplője a kozmetikaiparnak! Kedvező szírsavösszetételének köszönhetően pozitív hatással van bőrünkre!
  • Rendszeres használatával a bőr visszanyeri rugalmasságát, feszességét
  • Lassítja az öregedési folyamatokat
  • Táplálja, hidratálja, regenerálja, kisimítja a száraz, igénybe vett, hámló és stresszes bőrt is
  • Gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros érzést a bőrön.
  • Gyulladáscsökkentő- ezért kifejezetten ajánlott érzékeny, gyulladásra hajlamos vagy irritált bőrűeknek
  • Fürdőolajként is alkalmazható- néhány csepp olajat keverjünk a vízbe, puha, bársonyos lesz egész testünk
  • Exkluzív testolaj. Kedvelt masszázs- és bázisolaj, aromaterápiában is népszerű
  • Smink eltávolítására is használható
  • Segít terhességi csíkok (striák) eltüntetésében
  • Babák bőrének ápolására is jó ( puhít, lágyít)
  • Nemcsak a bőrnek a hajnak is hasznos- hajpakolást vagy hajvégápolóként is természetes segítséget nyújt

Forrás: podor.hu