Korianderes omlett garnélarákkal

Hozzávalók 4 személy

250 g friss garnélarák
1 kk. só
1 ek. kukoricakeményitő
2 zöldhagyma
6 tojás fehér bors
1/2 ek. napraforgó olaj
250 g tisztított vaj (ghí)
2 ek. frissen összevágott korianderlevél

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Mossuk meg a garnélákat, fejtsük le a páncéljukat, és távolítsuk el a fekete belüket. Tegyük egy tálba, tegyünk hozzájuk V2 kiskanál sót és a kukoricakeményítőt. Adjunk hozzá egy kis vizet, és a keverékben forgassuk meg a rákokat úgy, hogy minden oldalukat egyenletesen befedje. Mossuk meg a rákokat még egyszer, majd töröljük szárazra.

Tisztítsuk meg a zöldhagymát, majd mossuk meg, és vágjuk vékony karikákra. Törjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá az olajat, és jól keverjük össze az egészet.

Olvasszuk fel a tisztított vajat egy wokban vagy öntöttvas serpenyőben, és süssük benne a garnélákat kb. 2 percig. Amikor már rózsaszínűek, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük konyhai papírtörlőre, hogy felitassuk a fölösleges zsiradékot.

Öntsük a megmaradt tisztított vajat külön edénybe, csak 2 evőkanálnyi maradjon a serpenyőben. Újra forrósítsuk fel, és süssük meg benne a zöldhagymát. Adjuk hozzá a tojásokat, és fokozatosan növeljük a hőt. Tegyük bele a garnélákat, amint a tojás szilárdulni kezd. Süssük tovább, míg a tojás össze nem áll, és a garnélák forrók nem lesznek.

Tegyük a kész garnélás omletteket tányérokra, és díszítsük apróra vágott korianderlevelekkel. Tálaljuk.