Masszázs

A masszázs, mint gyógyító kezelés, a 16. század végétől a 19. század végéig volt jelen Európában.

Célja, hogy a szétáramlott vért visszatérítse a szívhez ? ez a kezelési forma a középpont felé haladást veszi alapul.

A bőr érintésével, simogatásával, masszírozásával bizonyos stimulációt fejtünk ki, ami által az anyagcsere felélénkül. A vérkeringés serkentésével a bőr feszesebb és rugalmasabb lesz. A vér- és nyirokkeringés felgyorsításával a masszázs nem csak méregtelenít, de minden szervet és sejtet ellát tápanyaggal, ezáltal javítja az immunrendszert.

Oldja a stresszt és javítja az immunrendszert

A masszás feloldja a feszültségeket a testben, stabilizálja a lelkiállapotot. Az enyhe fejfájástól az álmatlanságig, a depresszió, az alváshiány, letargikus állapot, mind kezelhető a masszázzsal. Különösen lefekvés előtti masszázs esetén tapasztalhatjuk, hogy érzelmileg stabilabbak vagyunk és a stressz is oldódott.

Méregtelenítő hatásával a masszázs megtisztítja testünk minden kis szegletét így a test egészségesebbnek és vékonyabbnak tűnik. Segít kiüríteni a szervezetből a mérgező anyagokat, és segít ellátni a szervezetet oxigénnel , így erősítve az immunrendszert. Ez az oka, hogy miért érdemes mihamarabb megtanulni ezt az élvezetet nyújtó nyomkodást, ütögetést, dörzsölgetést.

Ajánlott masszázshely: Prestige Med - Masszázs és BEMER terápia

A fáradt izmok és a fájdalom kezelése

Gyakran panaszkodunk merev izomzatra. Ez azért van, mert az összehúzódás miatt az izmok bekeményednek, ami fájdalmat okoz. A masszázstól az ilyen izom-összehúzódások feloldódnak. Nemcsak felszabadítja az utat a ?Qi? és az életerő számára, amelyek le voltak blokkolva bizonyos pontokban, de az izmok merevségét is lazítja és javítja a mozgásukat. A masszázs segít a súlycsökkentésben és szépíti az arcformát

Ha az arc fel van dagadva, akkor a nyaki akupunktúrás pontok nyomásával enyhíthető a tünet. Ha teltnek érezzük a gyomrunkat, akkor a has körüli régiót kell nyomkodni, hogy könnyítsünk a hasunkon. Így gyógyítható a székrekedés is, melyet a belek működési zavara okoz. Szóval a masszázs hatékonysága a feldagadt arctól kezdve, az ödémán (melyet a felgyülemlett víz vagy zsír okozott) keresztül, az elhízottságig terjed.

Élénkíti a testet, a bőr ragyogóbb és hidratáltabb lesz

Ha masszázst alkalmazunk, a test könnyebben kitisztul a salakanyagoktól. Javítja a test működését, tisztul tőle, természetesen módon helyreállítja a méreganyagok okozta bőrproblémákat.

Gyógyszeres kezelés nélkül a zsír lebomlik és kiürül, de nem csak ez, hanem javítja a vérkeringést, és a masszázs széppé teszi a sötét májfoltokat, pattanásokat is. Ha masszírozásnál kontrollálni tudjuk a nyomás erősségét, akkor önmagunk masszírozása is lehetséges.

A hideg kezektől az izmok még jobban összehúzódhatnak, ezért ajánlott, hogy masszírozás előtt melegítsük fel a kezünket úgy, hogy összedörzsöljük. Nagyon fontos megjegyezni, hogy ha valaki saját maga beteg, nem tanácsos, hogy másnak masszázst adjon. .